על הקשר בין המתכון הזה לבין הולדת יצחק וסדנאות יוגה תוכלו לקרוא בספר "בריאה"
חומרים:
3/4 כוס קמח תירס גס (פולנטה)
3/4 כוס קמח אורז מלא
1/2 כוס קמח טפיוקה
1/2 כוס (או פחות) סוכר חום, תמרים מעוכים או כל המתקה אחרת
1 כוס מיץ הדרים
1/2 כוס שמן זית
2 כפיות קינמון
כפית סודה לאפייה (אין לי מושג למה קוראים לזה סודה לשתייה)
תפוח מרוסק בפומפייה דקה (כחצי כוס)
כוס פירות העונה קצוצים – השתמשתי בענבים ומשמשים בשלים מאוד.
הכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את המיץ, השמן ולבסוף את הפירות. בוחשים היטב. יוצקים לתבניות מאפינס ואופים בחום בינוני כעשרים דקות. מצננים לפני שמוציאים מהתבניות. אפשר כמובן להשתמש בסוגי קמח, המתקה, שמן, תבלינים ופירות אחרים רק שאז צריך לבדוק איך זה משפיע על הטעם והמרקם. מומלץ לאפות קודם כמות קטנה ולתקן במידת הצורך.
בתאבון