בהשראת הגרסה הצמחונית שלי לשיר "מעוז צור": לעת נכין מטבח מכל הצומח...
(הגרסה המלאה מופיעה בספר החדש שלי "בריאה")
אתגר להכין לביבות טבעוניות, כמעט ללא שמן ואפילו ללא גלוטן. אבל הכל אפשרי אם כך מאמינים ואם עושים משהו בכיוון. אם אופים אותן, הן לא מתפרקות וזה גם פחות עבודה. ראו בלוג על נס חנוכה.
מרכיבים:
ירקות העונה – אני השתמשתי בבצל, קישוא, כרובית אבל אפשר גם ירקות אחרים
כחצי כוס חלב קוקוס
אגר-אגר (ג'לטין מצחי מאצות-ים): כפית אבקה או כף פתיתים
כף קוזו (או עמילן אחר, אני השתמשתי בקוזו גם ככלי טיפולי
רבע כוס מים פושרים
כף לציטין
100 גרם טופו
כרבע כוס קמח חומוס (אפשר גם סוגי קמח אחרים)
לתיבול: כמובן, לפי הטעם ולפי מה שיש
כורכום – עדיף טרי (עכשיו העונה)
אבקת זנגביל
זרעי כמון, זרעי כוסברה, זרעי קימל, (אני טחנתי את שלושת סוגי הזרעים הנ"ל יחד במטחנת תבלינים ויצרתי תערובת שמשמשת גם למרק ולתבשילים אחרים)
מעט מלח-עשבים
לטיגון/אפייה: מעט שמן זית
מעט קמח תירס או שיבולת שועל דקה לריפוד התבנית
הכנה:
מערבבים את האגר-אגר והקוזו במים. שמים בסיר יחד עם חלב קוקוס ועם הירקות, החתוכים גס. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מדי פעם עד שהירקות מעט מתרככים. טוחנים במעבד-מזון יחד עם הטופו, הלציטין והתבלינים. מוסיפים בהדרגה את הקמח עד לקבלת מרקם סמיך. משמנים תבנית אפיה ומקמחים בקמח תירס או שיבולת שועל. מומלץ לטגן במעט שמן זית כמה ראשונות רק לטעימה גם אם הן קצת מתפרקות. ברגע שמגיעים למשהו שטעים לנו, אופים את הלביבות כעשרים דקות, הופכים ואופים כחמש דקות על הצד השני.
אז אגמור בשיר מזמור:
חנוכה שמח! :)