top of page
תמונת הסופר/ת שני ריף פרופסורסקי

קוקולד - הממתק של שני

עודכן: 18 באפר׳ 2019


מתוך הספר "בריאה", שיצא לאור בהוצאת בית המרפא של חן ושני

למתכון הזה אינספור וריאציות אפשריות, כולל קוקולד לבן, קוקולד ללא סוכר ועוד. להלן המתכון הבסיסי עם מספר רעיונות לגיוונים. רעיונות נוספים ניתן למצוא בספר.


תמונת לבבות מקוקולד וחרובים

מתכון בסיסי

מרכיבים:

100 גרם שמן קוקוס אורגני, או חמאת קקאו (ראו השוואה למטה)

50 גרם סוכר חום דמררה, טחון דק במטחנת קפה/תבלינים ומנופה במסננת דקה

1/4 כפית וניל טבעי

50 גרם אבקת חרובים (עדיף מהסוג הבהיר שהוא פחות מר), מנופה למניעת גושים

הכנה:

ממסים את שמן הקוקוס בסיר כפול מעל אש קטנה.

מוסיפים את הסוכר הטחון עם הווניל ולאחריו את אבקת החרובים, כל זאת בהדרגה תוך כדי בחישה מתמדת.

כאשר מתקבלת תערובת סמיכה ואחידה מעבירים לתוך תבניות סיליקון קטנות או לתבניות מיוחדות לשוקולד, ושמים במקרר. (אפשר גם לשים בתבנית שטוחה, וברגע שמתקשה – לשבור ולהשתמש בתור שוקולד צ'יפס בעוגיות).

ניתן להוסיף תוספות כיד הדמיון הטובה, למשל: שקדים, אגוזים, צימוקים, חמוציות (או פירות יבשים אחרים), קליפות הדרים, קינמון, ג'ינג'ר, מנטה...

חמאת קקאו לעומת שמן קוקוס - יש לחמאת הקקאו יתרון מבחינת המרקם (שומר יותר על מרקם קשיח בטמפרטורת החדר) וגם טוב לאנשים שלא אוהבים טעם של קוקוס. מאידך, שמן הקוקוס מוסיף טעם מיוחד לאנשים שכן אוהבים, וגם שמן הקוקוס יותר בריא (אמנם בחמאת הקקאו, לעומת פולי הקקאו השלמים, אין קפאין ונגזרותיו, אך השומן עצמו פחות בריא ולשמן הקוקוס מיוחסות סגולות מרפא רבות).

אם משתמשים באבקת חרובים כהה, שהיא מרירה יותר, כדאי להוסיף קורט אבקת סטיביה, להפגת המרירות ללא השפעה על המרקם. ניתן להשיג דרכנו אבקת סטיביה איכותית.

90 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page