top of page
תמונת הסופר/ת שני ריף פרופסורסקי

עוגיות שיבולת שועל ללא שמן

עודכן: 18 באפר׳ 2019



עוגיות שיבולת שועל

המתכון הזה הוכן לבקשתה של מטופלת הנמצאת בתהליך ניקוי כבד וכיס מרה, שמצליחה יפה מאוד לאכול ארוחות בריאות וטבעוניות המתאימות לצרכיה, אבל "נופלת" בעניין המתוקים בין הארוחות ולא עומדת בפיתויים של עוגיות שמגישים בעבודה. הוא מומתק אך ורק בתמרים עם טיפונת דבש-חרובים, ואין בו שום תוספת שומנית.

הגיע הזמן שגם משלוחי המנות יהיו משהו שנוכל לתת ולקבל בלב שלם.

כוס תמרים רכים חצויים (כ-10 מג'הול גדולים)

מים רותחים לכדי כיסוי

2 כוסות שיבולת שועל עבה

קורט קינמון

קורט ציפורן

קליפת לימון מגוררת דק

1-2 כפות דבש חרובים

מיץ מחצי תפוז

משרים את התמרים מס' דקות במים רותחים וטוחנים בבלנדר.

מוסיפים את הקינמון, הציפורן וקליפת הלימון. מערבבים היטב.

מוסיפים בהדרגה את שבולת השועל, המיץ ודבש החרובים. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ונוחה לעיבוד.

במידת הצורך מוסיפים עוד נוזלים או עוד שיבולת שועל.

יוצרים עיגולים ומניחים על תבנית מרופדת בדף אפייה.

אופים בחום בינוני כעשר דקות ומשאירים עוד כחמש דקות בתנור החם.

יותר זמן בתנור - מרקם יותר פריך, פחות זמן בתנור - מרקם יותר רך.

מצננים לפני ההגשה.

בתאבון


(מתוך "בריאה")

166 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page